Plaža za pse u Kostreni

Kategorija: Sport

05 Lis.

Plaža za pse u Kostreni

Kostrenski obalni pojas je 2015. postao bogatiji za još jedan turistički sadržaj. Plaža Mikulova kava postala je omiljeno odredište kupača sa kućnim ljubimcima.

Temeljem prijedloga Turističke zajednice Općine Kostrena i objave online ankete za mještane od strane KD Kostrena d.o.o., Općina Kostrena pozvala je svoje mještane da iznesu svoja mišljenja o kostrenskoj plaži koja bi bila pogodna za kupače koji na more dolaze u društvu svojih kućnih ljubimaca.

Prijedlog TZO Kostrena, KD Kostrena d.o.o. i Općine Kostrena bila je plaža Mikulova kava. Rezultati ankete pokazali su da je velika većina mještana pohvalila ideju i lokaciju, dok se protiv nje izjasnila tek nekolicina mještana.

Na plaži su postavljeni tuš sa špinom i dvije fido kante s vrećicama, izradila se prečka za vezanje pasa, a na prilaznim stepenicama postavljena su dvoja željezna vrata bez ključa kako bi se osiguralo da se psi bez kontrole vlasnika ne upute na druge lokacije. Osim toga, na obalnom putu postavljeni su smjerokazi za plažu, a na samom prilazu plaži tabela koja označava – Plaža za pse – Mikulova kava.

 

Natrag na novosti