Rijeka Trails - šetnice i planinarske staze Rijeke i prstena na dlanu

Kategorija: Sport

15 Lis.

Rijeka Trails - šetnice i planinarske staze Rijeke i prstena na dlanu

Turističke zajednice Rijeke i riječkog prstena – Kastva, Viškova, Čavli, Bakra, Klane, Jelenja, Kraljevice i Kostrene pokrenule su 2017. godine zajednički projekt Rijeka Trails koji obuhvaća trideset uređenih šetnica i raznovrsnih planinarskih staza Rijeke i prstena. Pametno osmišljena mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja se na neke od poznatijih planinarskih staza Riječkoga prstena. Gradska se šetnja na takav način lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner. Brojnost smjerova i odredišta oko Rijeke i Riječkog prstena, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare.

Snalaženje šetnicama i planinarskim stazama Rijeke i prstena još je jednostavnije uz pripadajuću web stranicu na adresi www.RijekaTrails.com i brošuru koja se može pronaći na svim info punktovima turističkih zajednica Rijeke i prstena. U obje publikacije moguće je pronaći sve staze na jednom mjestu uz detaljne informacije o svakoj od njih, a na mrežnoj stranici se mogu naći i najave svih aktualnih organiziranih šetnji, planinarskih pohoda, trail ili trekking utrka. 

Projekt Rijeka Trails sufinanciran je od strane Primorsko-goranske županije i Hrvatske turističke zajednice, a u realizaciji projekta, pored Turističkih zajednica Riječkog prstena, sudjelovali su i gradovi i općine Riječkog prstena.

 

Natrag na novosti