Novi vizualni identitet TZO Kostrena

Kategorija: Kultura

25 Lis.

Novi vizualni identitet TZO Kostrena

Turistička zajednica Općine Kostrena s novim vizualnim identitetom spremno je dočekala novu turističku sezonu 2017. godine. Novo idejno rješenje, čiji su ključni elementi brod, sidro i plava boja, osim usklađenosti s destinacijskim identitetom, komunicira posebnosti Kostrene koje smo željeli naglasiti – da smo pomorsko i primorsko mjesto. Rješenje potpisuje nagrađivani kostrenski dizajner g. Mladen Stipanović. Uz novi logotip, izrađeni su i novi, atraktivniji promidžbeni materijali i nova internetska stranica.  

Kostrena je pokrenula niz novih i atraktivnih manifestacija međunarodnog predznaka, kao što je učinjen i značajan pomak u percepciji Kostrene iz industrijske u turističku destinaciju. Kostrena je ove godine bila jedan od domaćina Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina te je sudionik velikog međunarodnog projekta EPK 2020 u kojem će sudjelovati čitava zajednica. U namjeri da se promidžbeni materijali učine atraktivnijima i primjerenijima potrebama i očekivanjima korisnika, bila je nužna promjena vizualnog identiteta koji je osobna karta destinacije.

Predloženo rješenje gospodina Stipanovića krasi nekoliko odlika kvalitetnih rješenja – jednostavno je i zbog toga će još dugo vremena biti atraktivno, dobro se uklapa u destinacijski brending, ističući pritom vlastite vrijednosti i posebnosti, ima široko područje primjene, pogotovo kod kreiranja suvenira, turističkih materijala, svjetlećih oznaka i jednostavno se aplicira na različite podloge/medije. Ne manje važna je i činjenica da se radi o kostrenskom umjetniku koji s posebnim senzibilitetom promišlja Kostrenu.

Uz društvenu odgovornost i poticanje lokalnog poduzetništva, dodatna vrijednost je i doprinos zajedničkom nastojanju da se Kostrena brendira kroz svoje kreativne pojedince i njihove radove jer ljudi su njezina najveća vrijednost i posebnost. Na tom tragu već su se dogodile neke uspješne inicijative poput Kostrenske torte u suradnji Snjeguljice i dizajnera Zigmana te murala kojeg je oslikao akademski slikar Ivan Penzeš Nadalov.

 

Natrag na novosti