Najavljen program manifestacije Kostrena Happy Days i Ljeta u Kostreni

Kategorija: Glazba

20 Lip.

Najavljen program manifestacije Kostrena Happy Days i  Ljeta u Kostreni

U prostorima YC Galeb u Kostreni u ponedjeljak 19. lipnja predstavljena je nova kostrenska manifestacija Kostrena Happy Days koja će zahvaljujući atraktivnom programu privući brojne ljubitelje glazbe.

Ljetni solsticij i Svjetski dan glazbe, Kostrena će obilježiti međunarodnim glazbenim festivalom u čast pomorcima i moru, organizirajući koncerte raznovrsnih glazbenih žanrova s različitih krajeva svijeta. Zanimljivi izvođači kao što su Franco Morone & Raffaella Luna, Anita Camarella & Davide Facchini, Tinsagu Project (Japan/Italija), Kelpie (Škotska/ Norveška) i Damir Halilić Hal, najbolja su pozivnica za dolazak u Kostrenu!

Tijekom dvodnevnog festivala kreative i pozitive, različite lokacije postat će pozornice na otvorenom na kojima će se uz koncerte, održavati izložbe, radionice za djecu i odrasle, brojni sportski i kreativni programi. Jedan od zanimljivijih programa bit će priča o „Kostrenskim počivalima“, Katarine Mažuran Jurešić kod jednog od najbolje očuvanih počivala u neposrednoj blizini murala „Put mora“, uz nastup operne solistice Vanje  Zelčić i maestra Igora Vlajnića.

Turistička zajednica Općine Kostrena glavni je organizator ove manifestacije. Direktorica Turističke zajednice Sandra Svetić predstavila je program Kostrena Happy Days i istaknula važnost kvalitetnih programa u brendiranju destinacije. – Za razvoj turističke destinacije nije dovoljno samo podignuti kvalitetu i atraktivnost smještajnih kapaciteta. Potrebno je pružiti originalna i prepoznatljiva događanja kao što je ovo pred nama, koje će, sigurna sam, privući u Kostrenu brojne posjetitelje i ljubitelje glazbe.

Općina Kostrena suorganizator je i pokrovitelj svih kostrenskih manifestacija. Novoizabrani načelnik Općine Kostrena, Dražen Vranić naglasio je da će Općina i nadalje pa i još aktivnije ulagati u turistički razvoj Kostrene za koju smatra da posjeduje velik, neiskorišten turistički potencijal. Tome svjedoče sve bolji rezultati, a značajnu ulogu imaju i nove kvalitetne manifestacije.

INA je također prepoznala vrijednost ove zanimljive manifestacije koja će uvelike obogatiti ljetnu ponudu Kostrene. – INA je svjesna važnosti ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je od svog osnutka aktivno uključena u različite aktivnosti koje doprinose kvaliteti života Kostrene i njezinom turističkom i kulturnom razvoju, budući da se ovdje nalazi naša rafinerija. Posebno me raduje činjenica da će kostrenske plaže sezonu započeti uređene i nasipane novim šljunkom, oko čega se INA angažirala kao što je i dogovoreno, rekao je Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka. Vrijednu podršku manifestaciji pružila je i tvrtka Dezinsekcija d.o.o.

Kostrena Happy Days tek je uvod u brojna ljetna događanja u Kostreni. Glazbene goste festivala predstavio je Damir Halilić Hal čijim će Blues festivalom u kolovozu završiti manifestacija „Ljeto u Kostreni“.

Natrag na novosti