Hrvatska karate reprezentacija posjetila Kostrenu

Kategorija: Sport

05 Kol.

Hrvatska karate reprezentacija posjetila Kostrenu

Turistička zajednica općine Kostrena ugostila je kadetsku, juniorsku i U21 mušku i žensku hrvatsku karate reprezentaciju.

 

Ukupno 28 reprezentativaca uz pratnju izbornice Vanesse Lozo i izbornika Gorana Romića, te direktora Ante Čuture, trenutno se nalazi u Fužinama na završnim pripremama prije odlaska na Europskog prvenstva u Finskoj, a dan bez treninga odlučili su provesti na obali Kostrene, uživajući u mnogobrojnim plažama i aktivnom odmoru.

 

„Kontinuirano ulaganje Općine Kostrena u sportsku infrastrukturu tijekom godina dovelo je našu zajednicu do razine da nas ne zaobilaze niti vrhunski profesionalni sportaši. Drago nam je da ste i ovim vašim posjetom prepoznali potencijal u razvoju sportsko – rekreativnog turizma u našoj zajednici.“ – poručila je direktorica TZO Kostrena, Belma Džomba poželjevši svim reprezentativcima uspješan nastup na Europskom prvenstvu uručivši im „kostrenske suvenire sa potpisom“.

 

„Naša izbornica živi u Kostreni, a kako surađuje sa Turističkom zajednicom općine Kostrena, pozvali su nas u goste i mi smo se drage volje odazvali te im se ovim putem zahvaljujemo na pozivu. Cijeli dan reprezentativci imaju aktivan odmor pa se mogu malo isplivati i opustiti“, istaknuo je Čutura.

 

„Izbornica sam ženske juniorske reprezentacije, a ove godine vodim i kadetkinje. Inače sam predsjednica i trenerica Karate kluba Kostrena koji okuplja veliki broj djece. Želja mi je bila upoznati ih s mjestom u kojem živim, ljubaznim ljudima i divnoj prirodi, a ujedno pridonijeti i promociji istoga“ - poručila je Lozo.

 

Pripreme traju do 6. kolovoza nakon čega reprezentativci putuju u finski grad Tampere gdje se od 20. do 22. kolovoza održava Europsko prvenstvo u karateu.

Natrag na novosti