"Ususret Uskrsu"

"Ususret Uskrsu"

LokacijaNarodna čitaonica Kostrena

Niti vremenske prilike neće omesti sjajnu nedjelju u Kostreni, manifestacija će se održati u zatvorenom prostoru

Najava loših vremenskih prilika neće omesti planove organizatora te će se najavljeni zabavan i šarolik program, umjesto na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji održati u zatvorenom prostoru na istoj lokaciji. U nedjelju 24. ožujka na blagdan Cvjetnice od 10 do 15 sati, program će otvoriti radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima pa će tu biti ukrašavanja cvjetnih vazica koje će djeca skupa sa sadnicama ponijeti svojim kućama, zatim radionica izrade vjenčića od cvijeća i maslinovih grančica, vesela crtaonica i uvijek zanimljivo oslikavanje lica, pod budnim okom animatora. U kreativnom kutku Igraonice Lollipop najmlađi će moći i izraditi uskrsne ukrase i bookmarke od prirodnih materijala (karton, papir, vuna i prešano cvijeće).

Oni nešto stariji moći će uživati u besplatnoj fritaji uz čašu vina ili soka čija je podjela predviđena od 12 do 13 sati. Za glazbenu kulisu ovog lijepog predblagdanskog druženja pobrinut će se klapa Baladur, a onu vizualnu, pružit će prigodno dekoriran prostor kao i foto kutak u kojem će i u ovogodišnjem izdanju nastati brojne lijepe fotografije.

Uz brojne partnere i suradnike, u ovogodišnju manifestaciju uključila se i Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ koja će kroz radove u glini i keramici posjetiteljima dočarati svoj doživljaj Uskrsa te tako cijelom događanju dati dodatnu dimenziju i nesumnjivo pridonijeti estetskom doživljaju prostora.

Posjetitelji koji slobodno vrijeme vole provoditi aktivno, osim dolaska na manifestaciju, mogu se uključiti i u nordijsko hodanje. Početak šetnje predviđen je 10 sati u Žurkovu, a ruta vodi preko arheološkog nalazišta Solin i Trim staze do crkve sv. Lucije s uključenim posjetom manifestaciji „Ususret Uskrsu“.

Manifestaciju „Ususret Uskrsu“ u Kostreni zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena. Tijekom godina održavanja prometnula se u prepoznatljivo kulturno i turističko događanje u predsezoni.

Natrag na kalendar događanja