Kostrensko leto, kolovoz 2023

Kostrensko leto, kolovoz 2023

LokacijaKostrena

Nakon uzbudljivih programa u srpnju koji su privukli brojnu publiku, u Kostrenu valja doći i u kolovozu kada Kostrenjane i njihove goste očekuju dvije zanimljive kinoprojekcije, a potom i dvije kazališne predstave.

Kino u Kostreni ove će se godine održati šestu godinu zaredom, a bit će prikazana dva filmska naslova.

U petak, 11. kolovoza na programu je pravi filmski hit inspiriran svijetom iz popularne igrice Super Mario uz koju su odrastale generacije pa će ga vjerojatno s velikim zadovljstvom pogledati i brojni roditelji.

U subotu, 12. kolovoza, na rasporedu je hit komedija Cura za sve u kojem glavnu ulogu ima Jennifer Lawrence kojoj je to prva prava glavna uloga u jednoj komediji. Film je premijeru u hrvatskim kinima imao koncem lipnja pa će kostrenska projekcija biti prilika za sve one koji su ga propustili pogledati.

Kino u Kostreni održava se na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, a oba filma počinju u 21 sat, uz slobodan ulaz.

Kolovoški program događanja u Kostreni nastavlja kazališnim predstavama.

U četvrtak 17. kolovoza, na Trgu sv. Barbare gostuje predstava Ri Teatra Zbrko i Oli. Predstava je  namijenjena uzrastu od 3 do 12 godina. Poučna i zabavna priča o zgodama i nezgodama Zbrke i Olija kroz mnoštvo dobrih i loših primjera na djeci prihvatljiv način slikovito prikazuje kako se ponašati u školi, u kući, na ulici, u prirodi, razvijajući kod djece smisao za toleranciju, prepoznavanje osjećaja, povjerenja, poštovanja i razumijevanja.

Predstava počinje u 21 sat, traje oko 35 minuta, a ulaz je slobodan.

Tjedan kasnije, u četvrtak 24. kolovoza na istoj lokaciji, na programu je najnovija hit predstava Ri Teatra za odrasle Ljubav je na vrelu, koja podsjeća na popularni reality show Ljubav je na selu. Radnja predstave smještena je na imaginarni otok Vrelo na kojem žive uglavnom žene. Na otoku se rađaju muškarci, ali se brzo odsele ili nakon napunjene 33. godine života misteriozno umiru. Ta čudna kletva nikada nije razjašnjena, ali strah se kod muškaraca prenosi generacijama. Glavna junakinja priče je teta Manda koja živi s nećakinjom Violetom koja planira odlazak s otoka, ali ne želi ostaviti tetu samu pa ju prijavljuje u reality emisiju „Ljubav je na selu”. Među mnoštvom čudnih i osebujnih kandidata, dvojica ulaze u najuži krug, a tko će od njih dvojice osvojiti Mandino srce neće odlučiti samo ona nego i publika koja će na početku predstave dobiti upute o načinu glasovanja! Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Lučica Podurinj će nakon festivala Jedna noć u Kostreni, ugostiti Tomislava Bralića i klapu Intrade koji će 31.8. u 20.00 sati svojim koncertom zatvoriti Kostrensko leto.

 

 

 

Natrag na kalendar događanja