Jedna noć u Kostreni 2024

Jedna noć u Kostreni 2024

Lokacijauvala Žurkovo

Drugo izdanje glazbenog festivala

Zorica Kondža, Tedi Spalato, Karin Kuljanić, Oliver Jakovčev…i plesnjak za kraj večeri!

 

Festival čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, pokrenut je prošlog ljeta s namjerom da postane tradicijom. Cilj festivala je svake godine predstaviti jednu novu skladbu vezanu uz Kostrenu, stvarajući tako jedinstvenu glazbenu razglednicu.  Već prvo izdanje je okupilo brojna glazbena imena te ispunilo gledalište odlično raspoloženom publikom te ne treba sumnjati da će ovo drugo biti još zanimljivije.

Festival „Jedna noć u Kostreni“ će se održati 19. srpnja s početkom u 20:30 sati u uvali Žurkovo, a lista izvođača je doista impozantna pa valja istaknuti da će pred publikom zapjevati: Zorica Kondža, Tedi Spalato, Oliver Jakovčev Berekin, Alen Polić, Karin Kuljanić, Dino Antonić, Katja Budimčić Sabljar, Neven Barac, Melanija, Joso Butorac, Klapa Tić i Božidarka Matija Čerina. Na repertoaru će se naći i „Zar je voljeti grijeh“, „More snova“, „Dižen sidro“, „Zami me sobun sakamo“, „Črna“, „Konoba“, kao i druge brojne uspješnice koje će, vjerujemo, izvođači pjevati uglas s publikom. Svoju će premijeru imati i nova skladba o Kostreni „Moja Kostrena“ koju će izvesti Katja Budimčić Sabljar, a premijerno će se prikazati i video spot skladbe „Kostreno moja“ u izvedbi klape Baladur.

Izvođače će pratiti izvrstan festivalski orkestar pod ravnanjem Zvonimira Radišića, a voditelji ove jedinstvene večeri bit će Robert Ferlin i Barbara Udovičić.

Nakon završetka pjevačkog dijela festivala započet će i onaj plesni uz Dina Antonića i njegovu pratnju te će se uz plesne korake ova posebna kostrenska noć privesti kraju.

Uz još poneko iznenađenje i ugostiteljsku ponudu noć za pamćenje je zajamčena.

 

Važna napomena o regulaciji prometa

Zbog održavanja glazbenih programa, parkiranje i ulazak vozila na parkiralište Žurkovo bit će zabranjeni od četvrtka 18. srpnja nakon 22:00 sata do nedjelje 21. srpnja u 6:00 sati. Zabrana se ne odnosi na interventna vozila, dostavna vozila, vozila KD Kostrena, organizatore manifestacije te iznimno stanovnike Žurkova u hitnim slučajevima.

Jednu noć u Kostreni organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, pokrovitelji su Općina Kostrena, Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica.

 

Natrag na kalendar događanja