Drugo izdanje manifestacije Uskrs u Kostreni

Drugo izdanje manifestacije Uskrs u Kostreni

LokacijaTerasa Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji

Pozivamo Vas na Uskrs u Kostreni, manifestaciju na kojoj smo pripremili za svakoga ponešto i na kojoj neće nedostajati zabave, smijeha, veselja i guštanja u finim i zdravim zalogajima.

Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi domaće hrane koju nam nude brojni OPG-ovi, delicijama prigodnim za uskrsno vrijeme, zdravim zalogajima i zdravim napitcima, kreativnim radionicama i zabavnim igrama, plesnim nastupima te nastupima dječjih zborova.

Najmlađi posjetitelji dobit će priliku naučiti ukrašavati pisanice raznim tehnikama poput pirografije i bojanja, izraditi svoj vlastiti prirodni sapun i provjeriti spretnost i vještinu u raznim igrama poput trčanja s jajem u žlici, kucanju pisanica te potrazi za skrivenim pisanicama oko Čitaonice ili pak oslikati lice veselim proljetnim motivima.

Oni nešto stariji, uz kupnju zdravih, domaćih proizvoda, moći će naučiti nešto novo o zdravoj prehrani, jestivom samoniklom bilju i prirodnoj kozmetici. Kao zvijezde programa izdvojit ćemo poznate kuhare Udruge Primorski pijat koji će nas kroz svoj kulinarski show upoznati s primorskim uskrsnim specijalitetima i Anu Smokrović, autoricu bloga Anino povrće, koja će prezentirati ratarsku gastronomiju i načela zdravog i ispunjenog života te kako u svoju prehranu uvrstiti razno povrće.

Ove godine nam se pridružila i Udruga Gaia Nova koja će nas upoznati sa zdravom prehranomi, uravnoteženim prehrambenim navikama, a svi posjetitelji moći će degustirati njihove zdrave napitke.

Turistička zajednica Općine Kostrena sve će posjetitelje počastiti nezaobilaznim proljetnim specijalitetom primorskog kraja – fritajom sa šparogama!

*U slučaju kiše manifestacija će se održati u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji.


Organizatori: Turistička zajednica Općine Kostrena i Općina Kostrena

Sponzori: INA d.d. i Dezinsekcija d.o.o.

Natrag na kalendar događanja