10. Rijeka Tattoo Expo u Kostreni

10. Rijeka Tattoo Expo u Kostreni

LokacijaSportska dvorana Kostrena

Deseto jubilarno izdanje Rijeka Tattoo Expoa održat će se od 26. do 28. studenog u Sportskoj dvorani Kostrena, a sudjelovat će više od 100 tattoo artista iz desetak europskih zemalja.

Jubilarno izdanje prve hrvatske tattoo konvencije po peti će se put održati u Kostreni gdje će ugostiti više od 100 tattoo artista, sudionika tattoo natjecanja u čak 14 kategorija čim će bit dodijeljene 34 nagrade. Rijeka Tattoo Expo manifestacija je koja uspješno egzistira i raste iz godine u godinu, a priča je započela sada već davne 2010. godine sa svega 7 tattoo artista sudionika. Do svog petog izdanja, kada je sudjelovalo 40 tattoo artista, Rijeka Tattoo Expo održavala se u Rijeci, pa stoga i nosi to ime. Nakon toga u potrazi za većim i adekvatnim prostorom, novi dom konvencije postaje Sportska dvorana u Kostreni.

Iz organizacijskog tima najavljuju i zanimljiv zabavni program, kao i svake godine, a koji je u potpunosti prilagođen epidemiološkim mjerama i pravilima oko nastupa. Ove godine posjetitelji će tako moći uživati u atraktivnim nastupima “letećeg cirkusa” iz Zagreba, plesnim točkama RI Dance plesne skupine i suspenzijama koje će izvesti Dino Helvida i Lana Fist. Osim toga, ove će godine na Rijeka Tattoo Expo posjetitelji kroz 3 dana moći poslušati razgovore sa zanimljivim gostima o raznim temama iz područja tetoviranja i tattoo scene, kao npr. kako brinuti o novoj tetovaži, boli li tetoviranje, kako odabrati artista za željenu tetovažu, lasersko uklanjanje tetovaža…

U subotu će se održati i “Natjecanje za najgoru tetovažu” na koje se može prijaviti bilo tko sa svojom „najgorom“ tetovažom i pokušati osvojiti 3 tretmana laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal. U nedjelju će svi posjetitelji moći pokazati svoje znanje o tetovažama i sudjelovati u “Tattoo kvizu”. Glavna nagrada za pobjednike kviza je popust od 50% na tetoviranje u Brutal Ink Tattoo studiju Rijeka. Prijave za sudjelovanje biti će dostupne putem QR koda kojeg će posjetitelji moći svojim mobitelima očitati u dvorani i na taj način sudjelovati u kvizu.

Uz nezaobilazno zujanje tattoo mašinica, konvencijom će sva 3 dana trajanja odzvanjati i retro zvukovi s gramofonskih ploča koje sa sobom donosi Radio Roža, internet radio Udruge Ri Rock. Osim aktivnog dijela programa, konvencija ima i onaj izložbeni na kojem sudjeluju izlagači rukotvorina – odjeće, modnih dodataka, nakita, skulptura i unikatnih darova. Posjetitelji će svoje frizure i brade moći prepustiti u ruke muškom frizerskom salonu Wolf ili kosu urediti atraktivnim pletenicama na štandu salona Mickey. Tattoo majstori i ljubitelji tetovaža svoju će kolekciju imati priliku upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba. A atmosferu će začiniti i predivne riječke “Pin-up” djevojke - Electric Rockabellu i Kate De Mon.

Za kraj svakog dana na rasporedu je tattoo natjecanje kao najvažniji dio manifestacije. Ove godine tattoo artisti natjecati će se u 14 kategorija, a neke od njih su: Best Forest Theme, Best Realistic Color, Best Old School, Best Horror Theme, Best of Day… Posljednjeg dana konvencije, u nedjelju, dodjeljuje se i nagrada za najbolju tetovažu konvencije, odnosno Best of Show, koja će bit nagrađena tattoo mašinicom u suradnji sa OTM Custom Tattoo Machines i Carantania Tattoo Croatia.

Kako i svake godine, zajedničkim snagama Općina Kostrena, Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Rijeka Tattoo Expo prikupljat će sredstva za potrebite. Ove godine sredstva se prikupljaju za devetogodišnjeg dječaka Tina, koji je rođen prijevremeno sa samo 1700 g. Sa dvije godine dijagnosticirana mu je cerebralna paraliza. Kako bi Tinu omogućili daljnji napredak i olakšali kretanje potrebna su nam razna invalidska pomagala. Donirati se može osobno u donacijske kutije na Rijeka Tattoo Expo manifestaciji, uređivanjem na štandu muškog frizerskog salona Wolf ali i uplatom na račun: HR7524020063102909077

Rijeka Tattoo Expo, kao i svi drugi, mora se prilagoditi situaciji uzrokovanoj korona virusom. Za sudjelovanje i posjet konvenciji bit će potrebna COVID potvrda što bi značilo ili potvrda o cijepljenju ili preboljenju ili negativan test. Posjetiteljima je osigurana i mogućnost testiranja na ulazu u dvoranu po cijeni od 20 kuna. Posjetitelji su obavezni nositi zaštitne maske pri posjeti konvenciji te održavati razmak. Ulaznice za 10. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti isključivo na ulazu u dvoranu, po cijeni od 30 kuna za jednodnevnu ili 50 za tri dana.

Natrag na kalendar događanja