Pomorska biciklijada

Pomorska biciklijada

LokacijaKostrena - Bakar

Kostrena i Bakar, dva susjedna administrativna središta povezana su dugom pomorskom tradicijom. Dvije su to priče duge povijesti, bogate kulturne baštine, prirodnih atrakcija i jedinstvenih delicija. Pridružite nam se u subotu, 14.5. na Pomorskoj biciklijadi tijekom koje ćemo vas upoznati s tradicijom pomorstva u Bakru i Kostreni te zanimljivom pričama i poznatim osobama vezanim za pomorstvo iz tog kraja. No, osim pomorskih tema, na ovoj edukativnoj turi na 2 kotača dotaknut ćemo se i Frankopana, zaviriti u njihov Kaštel, nazdraviti Bakarskom vodicom i zasladiti se Kostrenskom tortom.

Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9:00 sati na parkiralištu „kod sidra“ u Kostreni odakle u 10:00 sati krećemo preko Paveka i Urinja prema Bakru. U Bakru nas očekuju dobro poznati baškoti te razgled frankopanskog Kaštela. Nakon posjeta Bakru uspinjemo se do prepoznatljivih bakarskih vinograda, a potom se uz autocestu vozimo do Škrljeva. Prolazimo kroz Sv. Kuzam te posljednjim usponom stižemo do rimske utvrde na Solinu. Od Solina nam preostaje samo spustiti se do Kostrene i zaključiti ovu edukativnu pomorsku priču.

RUTA: Kostrena – Paveki – Urinj – Bakar – Takale – Krasica – Škrljevo – Sv. Kuzam – Solin – Kostrena
DULJINA: 27 km
UKUPNI USPON: 510 m
ZAHTJEVNOST: 3/5
PODLOGA: 80% asfalt, 20% makadam

Start: Kostrena (parking „kod sidra“) u 10:00

Obavezna predprijava putem online obrasca https://bit.ly/37KNGRa

KOTIZACIJA: 30 kn

Kotizacija uključuje:
– degustacije
– okrjepu (voda, energy)
– organizaciju
– vođenje

Organizator: Promotiv Travel Outdoor

Suorganizator: TZ općine Kostrena, TZ grada Bakra

NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

Natrag na kalendar događanja