Održana edukacija za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu

Kategorie: Andere

04 Apr

Kao i proteklih godina, Turistička zajednica Općine Kostrena organizirala je edukaciju za privatne iznajmljivače s ciljem da se nove iznajmljivače što bolje uputi, a višegodišnje iznajmljivače podsjeti na zakonska prava i obveze. Edukacija je održana 3. travnja 2019. s početkom u 17:00 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, a predavačice su bile edukatorice tvrtke Interligo - Savjetovališta za obiteljski smještaj Meri Čizmić Kraljević i Sanja Delin.

Pristunima se na samom početku obratila direktorica TU TZO Kostrena gđa. Sandra Svetić koja je istaknula pozitivne trendove u broju registriranih privatnih iznajmljivača i broju smještajnih kapaciteta na području Kostrene, te istaknula važnost i zastupljenost privatnih iznajmljivača u ukupnoj statistici destinacije.

Teme edukacije bile su:

Budite uspješni iznajmljivač u 10 koraka

Deset osnovnih pravila koja mora slijediti svaki iznajmljivač kako bi imao uspješnu sezonu: manje troškove, veći broj rezervacija, više cijene i veću dobit.

Administracija obiteljskog smještaja

Propisi i zakoni, ispostavljanje računa, plaćanje PDV-a, ulazak u sustav PDV-a, izrada cjenika, pomoćni kreveti, prijava na e-Visitor u nekoliko sekundi.

Po završetku izlaganja, otvorena je rasprava, te su se prisutni iznajmljivači obratili predavačima sa svojim pitanjima.

Sastanku su prisustvovali iznajmljivači iz Kostrene i šire okolice koji su po završetku edukacije dobili certifikat Apartman Plus i primjerak tiskanog izdanja specijaliziranog časopisa za male iznajmljivače “Apartman Plus”.

Zurück zu Nachrichten