Kostrena je proslavila Mikulnu!

Category: Manifestations

10 Dec

Kostrena je proslavila  Mikulnu!

Na trgu ispred Sportske dvorane u Kostreni održala se treća po redu „Mikulna“, manifestacja koju zajednički organiziraju Općina Kostrena, Turistička zajednica Općine Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz podršku brojnih sponzora i pokrovitelja.

Uvod u program i ceremoniju otvaranja bio je nastup kostrenske Klape Trabakul nakon čega su okupljenima dobrodošlicu redom poželjeli direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić, potom gđa. Sanja Jakovac Šepić te načelnik Dražen Vranić.

Program se nastavio dječjim nastupima vrtićke i školske djece. Mali posjetitelji mogli su uživati u druženju sa Sv. Nikolom koji se u Kostreni nešto duže zadržao. Veliko zanimanje izazvala je mogućnost oslikavanja lica, koje kao da je podsjetilo, da se Kvarneru bliži peto godišnje doba, doba karnevala! Tijekom programa predstavljali su se redom izlagači izmjenjujući se s nastupima Kantridersa i Love, Sing and Dance dua, a sva događanja je pratila bogata gastronomska ponuda.

Ovogodišnji novitet su i dva kulinarska natjecanja i to u pripremi božićnih kolača pod nazivom „Bokunić slatkoga“ i „Lignji na saft“. Najbolji „Bokunić slatkoga“ pod nazivom „Pinjolica“,pripremila je Mirjana Perić dok je u pripremi lignji najuspješnija bila ekipa Sportske zajednice Kostrena, a pobjednicima su uručene i prigodne nagrade.

Od samog početka posebno obilježje Mikulni dao je ponovno oživljeni kostrenski običaj Bratovštine sv. Nikole - “sajanje“ (prikupljanje pomoći), kao čin međusobnog pomaganja u zajednici. Čitava Kostrena prikupila je sredstva za Košarkaški klub Kostrena i hrabre sportaše u programu košarka u kolicima.

Kruna ovogodišnje Mikulne bilo je paljenje lampica na boru ispred dvorane uz vatromet i veliki koncert Gibonnia u Sportskoj dvorani. Gibonni je još jednom potvrdio svoj status jednog od naših najcjenjenijih glazbenika i autora. Već od prvih taktova emotivne i svevremenske pjesme razgalile su Kostrenke, Kostrenjane i njihove goste koji su u glas pjevali neke od najvećih hitova splitskog pjevača. Zabava se nakon koncerta preselila u šator gdje je trajala do kasno u noć.

Back to News