Regata Galeb Team Race

Kategorija: Sport

16 Lip.

U organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb održati će od 16. – 18. lipnja 2017. godine po prvi puta regata GALEB TEAM RACE za klasu Optimist.

Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora Roberta Scheidl-a, očekuje se dolazak  deset ekipa iz Zadra, Pule, Rovinja, Ičića i Kostrene.

Na regatno polje ispred Žurkova, jedra će razviti ekipe mladih jedriličara do 15 godine jedreći u formatu natjecanja svaka ekipa protiv svake ekipe. Ekipa od četiri jedriličara, koja skupi najviše pobjeda u međusobnim dvobojima postat će nositelji Galebovog Team Race trofeja za 2017. godinu. Zbog složene organizacije natjecanja u smislu ljudstva i infrastrukture, ova iznimno zahtjevna, dinamična i uzbudljiva disciplina je u Galebu prepoznata kao temelj razvoja jedriličara usmjerenih prema vrhunskim rezultatima. Nakon uspješno organiziranog državnog prvenstva u ekipnom jedrenju 2015. godine, te uz svesrdnu pomoć članova i prijatelja kluba, očekuje se još jedna uspješna regata za naše najmlađe jedriličare na moru ispred Žurkova.

Start prve regate je predviđen u petak 16. 6. 2017. u 12 sati .

Natrag na novosti