Otvorena internetska stranica EnterCroatia

Kategorija: Ostalo

29 Svi.

Na jučer održanoj sjednici Vlade RH predstavljena je je Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.


Spomenutom Odlukom, državljani država članica Europske unije kao što su Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Estonija, Letonija, Litva, Poljska i Njemačka, zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije neće morati prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku posebno dokazivati razlog svog ulaska. Prilikom ulaska u RH državljana tih država članica, evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka (kao što su mjesto odredišta, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga.


Kako bi se smanjile gužve na graničnim prijelazima i skratilo vrijeme čekanja na prelazak državne granice preporuka je svim stranim građanima koji namjeravaju boraviti u RH da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice EnterCroatia


Dostavljeni podatci automatski će se generirati u sustav te neće biti potrebno duže zadržavanje na graničnim prijelazima.

Preporučamo svim vlasnicima smještajnih objekata da ovu informaciju proslijede gostima koji planiraju boraviti u njihovim smještajnim objektima.

Natrag na novosti