Održan 13. Kup Nikole Medanića

Kategorija: Sport

16 Ruj.

Pravo ljetno vrijeme pratilo je u nedjelju, 16. rujna sudionike 13. Kupa Nikole Medanića, što ga ŠRD Kostrena, uz pomoć Općine Kostrena, tradicionalno organizira svakog rujna u spomen na svog osnivača i velikog ribara. Stoga nije ni čudno da je 16 mješovitih parova, koliko ih je sudjelovalo na ovogodišnjem Memorijalu, imalo brojnu publiku iz mora – kupače koji su ove nedjelje zauzeli kostrenske plaže, pa tako i one od uvale Svežanj do termoelektrane u Urinju, gdje je bila zona lova za sportske ribolovce.

Sudjelovalo je 11 gostujućih mješovitih parova, uz pet domaćih iz ŠRD Kostrena. Osim domaćina, iz usidrene brodice natjecale su se ekipe iz riječkog Lubena, puntarskog Arbuna, Tunere iz Jadranova, Preluka iz Matulja, opatijskog Jadrana, Ičića, Udice iz Malog Lošinja, labinske Adrije, Orade iz Zagreba, kostrenske Lučice Stara voda te Marinara iz Kranja, čime je Memorijal dobio međunarodni karakter.

Za razliku od prošle godine, kad je ulov bio dosta bogat, ribolovcima su ovoga puta udice češće bile prazne nego što su vadili ribe s njih. Ukupno su ulovljene 264 ribe, stotinjak manje nego lani, a ukupno je ispred klupskih prostorija u Žurkovu izvagano skoro 20 kilograma ribe.

Nalov pobjednika obranili su Marija Gržančić i Andrija Orlić iz puntarskog Arbuna, njihov ukupni ulov imao je 3.268 grama. Drugo mjesto osvojio je domaći par što su ga činili Helena Šalamon i Ivica Dundović s 1.786 grama ribe, a treće mjesto na postolju pripalo je još jednom kostrenskom paru, Kristini Ećimović i Mariju Miliću s ulovom od 1.602 grama.

Natrag na novosti