Uskrs u Kostreni

Uskrs u Kostreni

LokacijaNarodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji, Sv. Lucija 14

Mirisi, okusi i običaji povezani s obilježavanjem najvećeg kršćanskog blagdana, čine okosnicu nove, zanimljive manifestacije „Uskrs u Kostreni“, koju su zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena i Općina Kostrena. U nedjelju 25. ožujka 2018. na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 10 sati Kostrenjani i njihovi gosti, moći će uživati u bogatoj ponudi domaće hrane hrvatskih OPG-ova, gastronomskoj ponudi lokalnih ugostitelja, delicijama spravljenim po receptima naših nona, kreativnim radionicama i zabavnim igrama, koje će, vjerujemo, podjednako veseliti male i velike posjetitelje!

Najmlađi posjetitelji dobit će priliku naučiti ukrašavati pisanice raznim tehnikama poput pirografije i bojanja i provjeriti spretnost i vještinu u raznim igrama poput trčanja s jajem u žlici, kucanju pisanica te potrazi za skrivenim pisanicama oko čitaonice ili pak oslikati lice veselim proljetnim motivima.

Oni nešto stariji, uz kupnju zdravih, domaćih proizvoda, moći će naučiti nešto novo o zdravoj prehrani, jestivom samoniklom bilju i prirodnoj kozmetici. Kao zvijezde programa izdvojit ćemo poznatog primorskog kuhara Kristiana Kozmića, autora kuharice Primorski pijat koji će nas kroz svoj kulinarski show upoznati s primorskim uskrsnim specijalitetima i Anu Smokrović, autoricu bloga Anino povrće, koja će prezentirati ratarsku gastronomiju i načela zdravog i ispunjenog života te kako u svoju prehranu uvrstiti razno povrće.

Turistička zajednica Općine Kostrena posjetitelje će počastiti ukusnim i nezaobilaznim proljetnim specijalitetom primorskog kraja – fritajom sa šparugama!

Dobrodošli na prvu manifestaciju Uskrs u Kostreni!

Sponzori:

Natrag na kalendar događanja