Uskrs u Kostreni 2021.

Uskrs u Kostreni 2021.

LokacijaKostrena

Uskrs u Kostreni i ove će godine svim Kostrenjanima i njihovim gostima dočarati ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana.

Tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena i Općine Kostrena, usprkos trenutno važećim epidemiološkim mjerama koje onemogućavaju okupljanja i ove će godine svim Kostrenjanima i njihovim gostima dočarati ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Christina Cianci iz Crissart Concept Store-a, međunarodna cvjetna dizajnerica čije su cvjetne instalacije prava umjetnost prigodno je uredila foto point u uvali Žurkovo, kao i kovano Uskršnje jaje smješteno ispred zgrade Turističkog ureda TZO Kostrena.

Sve posjetitelje pozivamo da postavljene cvjetne instalacije razgledaju, uživaju u njima te se naravno – fotografiraju u predivnom ambijentu uvale Žurkovo i Kostrene.

U Velikom tjednu, od četvrtka 01. travnja pa sve do samog blagdana Uskrsa 04. travnja, Turistička zajednica općine Kostrena uz pomoć kostrenskih ugostitelja podijelit će uskršnje pogače koje je pripremila naša slastičarnica Snjeguljica koja upravo ove godine slavi 26 godina postojanja.

Najmlađe posjetitelje koji ovih dana odluče posjetiti Turistički ured i pogledati Uskršnje jaje - očekuje slatko iznenađenje u obliku čokoladnih uskršnjih slastica.

Za sve koji Uskrs provode u sigurnosti svoga doma predlažemo da prate društvene mreže TZO Kostrena gdje ćemo putem digitalnog sadržaja podijeliti nekoliko uskršnjih recepata iz naše poznate kuharice „Tradicionalna kostrenska kuhinja“.

Kako je naša poznata pjesnikinja Branka Kržik-Longin u Zborniku Katedre Čakavskog sabora Kostrena napisala „Običaji, a posebno vjerski, upletu se u sjećanja i tamo ostanu. Tako često sretnem misli na nekom davnom putu što ga zovemo nekad. Srećem ljude kojih više nema, običaje koji u tragovima ostaju, a rađaju se neki novi, što su samo u molitvama isti.“

I zato, provedite s nama i ove blagdane! Sretan Uskrs želi vam Turistička zajednica općine Kostrena!

Foto: Matija Djanješić

Natrag na kalendar događanja