TZO Kostrena podijelila sadnice trešanja

TZO Kostrena podijelila sadnice trešanja

LokacijaKostrena

TZO Kostrena podijelila sadnice svim privatnim iznajmljivačima Kostrene.

U okviru ekološko-edukativnog projekta „Volim Hrvatsku-volim Kostrenu“ i obilježavanja Dana planeta Zemlje, Turistička zajednica općine Kostrena i ove je godine organizirala podjelu sadnica svim privatnim iznajmljivačima s područja Općine Kostrena.

Po prvi puta dijelile su se sadnice trešanja i to uoči Dana planeta Zemlje kako bi se podsjetilo da su Zemlja i njezini ekosustavi naš dom koji nam omogućuje život, kao i da se upozori na važnost poštivanja prirode.

Obzirom je Kostrena kroz povijest obilovala stablima trešanja, Turistička zajednica općine Kostrena odlučila je uz pomoć iznajmljivača, Osnovne škole Kostrena, Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ i KD Kostrena nastaviti tradiciju i obogatiti Kostrenu ovom popularnom voćkom čiji se sočni plodovi počinju pojavljivati već u prvim tjednima svibnja.

Po pričama naših predaka, ali isto tako i po ostacima nasada voćaka koje nalazimo svuda u prostoru, Kostrena je u pravom smislu riječi bila pravi, pravcati voćnjak.

Autohtonim kostrenskim vrstama trešanja, ranoj  i glavanki, ovom se akcijom pridružila trešnja sorte New star i Lambert, čime je Kostrena postala bogatija za novih 150 stabala ukusnih, sočnih trešanja.

Akcija se održala pod motom TZO Kostrena: „Va saki kantunić mesto smeća posadimo cvetić!“

 

Foto: Marina Pavlić

Natrag na kalendar događanja