Najljepša božićna bajka Kostrene

Najljepša božićna bajka Kostrene

LokacijaKostrena

Najljepša božićna bajka Kostrene, u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena, tijekom ovog neobičnog prosinca svim će Kostrenjanima i njihovim gostima, poštujući sve aktualne epidemiološke mjere, ponuditi blagdansko ozračje u kojem će svatko moći uživati.

Svjetski poznati Kostrenjanin, modni dizajner Juraj Zigman prigodno će urediti dva tzv. photo pointa, jedan u uvali Žurkovo i jedan na prostoru ispred Narodne Čitaonice u sv. Luciji, gdje će se posjetitelji moći fotografirati te na taj način ovjekovječiti atmosferu kostrenskog Božića na Zigmanov način. Photo pointovi bit će postavljeni na dan sv. Barbare 4. prosinca 2020.g., kada počinju i Dani Općine Kostrena, koji se 5. prosinca nastavljaju Mikulnom, 6. prosinca Danom Općine i blagdanom Sv. Nikole te 13. prosinca danom Sv. Lucije.

Usto, tijekom prosinca, putem društvenih mreža i web stranice TZO Kostrena, božićna čarolija izrade blagdanskih ukrasa ući će u svaki dom, putem četiri videa, koji će se objavljivati kroz četiri tjedna. U ovu kreativnu božićnu priču moći će se uključiti svi pratitelji, a oni najkreativniji bit će i nagrađeni slasnom Kostrenskom tortom - autohtonim jestivim suvenirom Kostrene upakiranim u jedinstvenu i originalnu kutiju. Tortu izrađuje Snjeguljica, obrt za proizvodnju kolača, slastičarnica iz Kostrene koja već 25 godina izrađuje najfinije slastice, a dizajn kutije također potpisuje dizajner Juraj Zigman.

Zahvaljujući zajedničkim snagama Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena i Centra kulture Kostrena ove je godine u osvjetljavanje i uljepšavanje poznatih kostrenskih lokacija uložen dodatni trud, koji će Najljepšoj božićnoj bajci Kostrene dati dodatni blagdanski šarm i još više doprinijeti blagdanskoj atmosferi, na radost domaćina i onih koji će u prosincu posjetiti Kostrenu.

Također, TZO Kostrena poziva i sve mještane općine da urede svoje okućnice, vrtove i krovove božićnim dekoracijama kako bi svi skupa pridonijeli kostrenskom blagdanskom raspoloženju i unijeli pozitivnu energiju u ova posebna vremena.

Realizaciju Najljepše božićne bajke Kostrene pomogli su Općina Kostrena, Komunalno društvo Kostrena d.o.o. i Hrvatske šume – Šumarija Rijeka.

Natrag na kalendar događanja