Mikulna 2017.

Mikulna 2017.

LokacijaTrg ispred Sportske dvorane Kostrena

Općina Kostrena, Turistička zajednica Općine Kostrena i Komunalno društvo Kostrena i ove godine zajednički organiziraju Mikulnu. Tako će se u subotu 9. prosinca, s početkom u 12:00 pa sve do kasnih noćnih sati na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, održati treće izdanje MIKULNE, zabavne manifestacije povodom Dana Općine Kostrena i njenog zaštitnika - Svetog Nikole.

 

Iznimno bogat program Mikulne voditi će poznati radijski voditelj i glazbenik Alen Polić. Svi posjetitelji moći će uživati u svečanom paljenju blagdanske rasvjete na velikom boru ispred sportske dvorane, natjecanju u kuhanju „Lignji na saft“ po tradicionalnom kostrenskom receptu, degustaciji tradicionalnih „Kostrenskih slastica“ i izboru najbolje.
Najmlađe očekuje druženje s omiljenim Svetim Nikolom, a svojim će nastupima manifestaciju upotpuniti nastupi djece iz OŠ KOSTRENA i Dječjeg vrtića ZLATNA RIBICA. Održat će se i zabavne radionice za djecu, a svi zainteresirani moći će prigodno oslikati svoja lica. Cjelodnevnim glazbenim programom zagrijavati će nas Klapa Trabakul iz Kostrene, bendovi Kantridersi i Love, Sing, Dance duo. U 20:00 sati u Sportskoj dvorani Kostrena nastupit će Zlatan Stipišić Gibonni. Nakon koncerta nastavlja se druženje na Trgu ispred dvorane do kasnih noćnih sati uz ritmove Love, Sing, Dance dua.

Mikulna je manifestacija u čast Sv. Mikuli, zaštitniku Kostrene osmišljena sa ciljem da oživi davno zaboravljeni običaj pomorske Kostrene - a to je običaj "sajanja".
Svoj rad predstaviti će brojne udruge, klubovi i umjetnici na čijim će se štandovima naći mnoštvo rukotvorina koje mogu biti idealan poklon za nadolazeće blagdane. Udruge i klubovi sudjeluju i u akciji doniranja i tako obnavljaju kostrenski običaj - „sajanje“ - svi skupljeni prilozi donirati će se Košarkaškom klubu Kostrena za program "Košarka u kolicima".

Sponzori:

Donatori:

Natrag na kalendar događanja