Maškare va Kostrene leta 2018.

Maškare va Kostrene leta 2018.

Nova mesopusna sezona započet će prvu subotu nakon blagdana Sveta Tri kralja. Špažićari će u subotu, 13. siječnja u Narodnoj čitaonici Sveta Lucija preuzeti ključeve Općine Kostrena te podići mesopusta Mićela kao krivca za sve nedaće u proteklih godinu dana. Tradicionalni mesopusni tanci održavat će se tijekom pet vikenda, počevši od 13. siječnja pa do 9./10. veljače, u vremenu od 21:30 do 04:00 sata ujutro te će se održati nedjeljna dječja reduta 21.1 Za zabavno-glazbeni program kroz svih pet vikenda zadužena je grupa Venus iz Kraljevice. Organizirane maškarane grupe mogu se unaprijed najaviti i rezervirati svoj stol(ove) na broj telefona 098/906-4713. Špažićari će u znak dobrodošlice kao pravi domaćini organizirane maškarane grupe (od minimalno 10 ljudi) počastiti kao i proteklih godinama kupusom i kobasicama te domaćim fritulama i kroštulima. Mjesto održavanja je dvorana Narodne čitaonice u Svetoj Luciji. 
Špažićari za 2018. godinu spremaju novu originalnu masku koju će premjerno prezentirati baš na karnevalskoj povorci. Ime maske je Maestro muzika.
Na mesopusni utorak 13. veljače Špažićari obilaze Kostrenu uzduž i poprijeko posjećujući ugostiteljske objekte i na taj način obilježavajući posljednji dan pod maskama. Taj dan je poznat po nazivu Marća po Kostrene. Slijedeći dan, na čistu srijedu 14. veljače, mesopustu Mićelu sudit će se i presudit za sva (ne)djela koja je učinio i za koja ga se tereti. Špažićari ovim putem pozivaju sve ljude dobre volje željne zabave i maškaranog kravala, sve udruge koje djeluju na području Općine Kostrena i šire da svojim dolaskom uveličaju ova maškarana događanja.
I za kraj, Špažićari podsjećaju na moto kostrenskih maškara koji ukratko najavljuje ono što nas očekuje tijekom gotovo dva mjeseca maškaranja: Krepat, ma ne poć spat!
Za sve informacije kontakt podaci udruge su:
098/906-47-13 Dario Modrić, predsjednik udruge
e-mail: spazicari@gmail.com
Facebook profil: https://www.facebook.com/spazicari.kostrena

Natrag na kalendar događanja