Maškare va Kostrene 2019.

Maškare va Kostrene 2019.

LokacijaNarodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji

Nova mesopusna sezona započet će prvu subotu nakon blagdana Sveta Tri kralja. Špažićari će u subotu, 12. siječnja u Narodnoj čitaonici Sveta Lucija preuzeti ključeve Općine Kostrena te podići mesopusta Mićela kao krivca za sve nedaće u proteklih godinu dana. Tradicionalni mesopusni tanci održavat će se kroz siječanj, veljaču i dio ožujka, počevši od 12. siječnja pa do 1.ožujka , u vremenu od 21:30 do 04:00 sata ujutro te će se održati čak dvije nedjeljne dječja redute i to 27. siječnja i 10. veljače . Za zabavno-glazbeni program zadužena je grupa Venus iz Kraljevice. Organizirane maškarane grupe mogu se unaprijed najaviti i rezervirati svoj stol(ove) na broj telefona 098/906-4713. Špažićari će u znak dobrodošlice kao pravi domaćini organizirane maškarane grupe (od minimalno 10 ljudi) počastiti kao i proteklih godinama kupusom i kobasicama te domaćim fritulama i kroštulima. Mjesto održavanja je dvorana Narodne čitaonice u Svetoj Luciji.
Špažićari za 2019. godinu spremaju novu originalnu masku koju će premjerno prezentirati baš na karnevalskoj povorci.
Na mesopusni utorak 5. ožujka Špažićari obilaze Kostrenu uzduž i poprijeko posjećujući ugostiteljske objekte i na taj način obilježavajući posljednji dan pod maskama. Taj dan je poznat po nazivu Marća po Kostrene. Slijedeći dan, na čistu srijedu 6. ožujka, mesopustu Mićelu sudit će se i presudit za sva (ne)djela koja je učinio i za koja ga se tereti. Špažićari ovim putem pozivaju sve ljude dobre volje željne zabave i maškaranog kravala, sve udruge koje djeluju na području Općine Kostrena i šire da svojim dolaskom uveličaju ova maškarana događanja.
I za kraj, Špažićari podsjećaju na moto kostrenskih maškara koji ukratko najavljuje ono što nas očekuje tijekom gotovo dva mjeseca maškaranja: Krepat, ma ne poć spat!
Za sve informacije kontakt podaci udruge su:
098/906-47-13 Dario Modrić, predsjednik udruge
e-mail: spazicari@gmail.com
Facebook profil: https://www.facebook.com/spazicari.kostrena

Natrag na kalendar događanja