Kostrena postaje dijelom festivala rekreacije “Homo si teć”

LokacijaKostrena

U srijedu, 27. ožujka 2019. u Gradu Rijeci je održana konferencija za medije uoči početka 23. festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”, koji će se od 30. ožujka do 14. travnja održavati u Rijeci, a od ove godine dobrim dijelom i u Kostreni.

Na konferenciji je sudjelovao i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, u svojstvu predstavnika jednog od organizatora ove velike sportske manifestacije: “Osobito mi je zadovoljstvo što se Kostrena pridružila najmasovnijoj uličnoj utrci Homo si teć, koja je kroz ove 23 godine nadrasla lokalne okvire i ne samo da je postala promotor rekreativnog trčanja, nego i promotor primorskog govora, jer naziv utrke „Homo si teć“, danas, vjerujem, razumiju mnogi! Rijeka i Kostrena surađuju na brojim područjima među kojima je i sport. Nadam se da će godine pred nama donijeti i neke nove sportske projekte koje ćemo zajedničkim ulaganjima lakše razvijati”.

Kostrena će biti domaćin 18. izdanja Riječkog polumaratona, jedne od najvećih međunarodnih utrka u Hrvatskoj kao i 4. izdanja Riječkog maratona. Na novoj trasi kroz Kostrenu, 14. travnja trčat će se i štafeta 3 x 7 km i utrka na deset kilometara, popularno zvana “Desetka”, koja i završava u Kostreni na parkiralištu iznad plaže “Nova voda”, gdje će biti organiziran doček trkača, okrijepa i navijački korner. Natjecanje će se moći pratiti duž čitavog obalnog puta, a detaljnije informacije o prometnoj regulaciji i zatvaranju prometnica bit će objavljene u sredstvima javnog informiranja, na mrežnim stranicama www.rijeka.run, na stranicama Grada Rijeke, Općine Kostrena kao i društvenim mrežama svih organizatora.

Natrag na kalendar događanja