25 GODINA TZ OPĆINE KOSTRENA

25 GODINA TZ OPĆINE KOSTRENA

LokacijaKostrena

Na današnji dan prije četvrt stoljeća osnovana je naša Turistička zajednica. Od jednodnevne tranzitne destinacije Kostrena je postala mjesto u kojem gosti sve duže ostaju i u koje se rado vraćaju.

Prvi direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena bio je pok. Luciano Peloza, obnašajući tu funkciju od 1995.- 2001. Od rujna 2001. do lipnja 2003. Turistička zajednica je bila u mirovanju, a od 2004. do 2013. godine na čelu TZ Kostrene bila je gospođa Željka Egredžija, koja unatoč tome što je u mirovini i danas s velikim entuzijazmom pokreće različite projekte. U njezinom je mandatu 2011. godine dotadašnji montažni objekt zamijenila naša prekrasna Kostrenska kuća, vrijedan primjer autohtone gradnje u kojem se nalazi Turistički informativni centar i Turistički ured TZ Kostrene.

Sada već davne 2013. godine preuzela sam funkciju direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena. Zahvalna sam na ukazanom povjerenju i prilici da nastavim rad mojih prethodnika koji su utrli put zahtjevnom turističkom razvoju Kostrene. Vjerujem da smo kroz ovih 25 godina uspjeli pokazati da se kreativnošću i radom mogu nadići prepreke i nedostatci i dokazali da je bavljenje turizmom moguće i u mjestima poput Kostrene gdje turizam nije primarno usmjerenje. Daljnjim ulaganjem u turističku infrastrukturu i kvalitetne manifestacije, sigurna sam da Kostrenu očekuje svijetla turistička budućnost.

Epidemiološka situacija poremetila je velike planove koje smo imali za proslavu obljetnice, ali zato vikend pred nama donosi puno zanimljivih događanja i razloga za posjet Kostreni. Obljetnicu ćemo obilježiti dvjema lijepim, tradicionalnim inicijativama - objavom rezultata natječaja za „Najljepšu okućnicu i balkon“ i proglašenjem pobjednika fotonatječaja „Kad dojdeš, da najdeš“. U subotu se u Kostreni održavaju dvije zanimljive umjetničke kolonije u organizaciji Udruge kreativnog stvaralaštva „Vali“ i Likovne udruge Veli pinel, a Centar kulture Kostrena organizira kreativnu šetnicu i koncert grupe The Blondes. Kostrenski ugostitelji i ovog su vikenda pripremili bogat dnevni i večernji program.

Sandra Svetić, direktorica TZ Kostrene

 

Obilježavanje 25 godina TZO Kostrena potpomognuli su sponzori INA d.d. i Dezinsekcija d.o.o.

 

Natrag na kalendar događanja