nat 11. Čakavski susreti u Kostreni
Rss

11. Čakavski susreti u Kostreni

Datum: 12-05-2017

Katedra Čakavskoga sabora Kostrena već jedanaest godina organizira manifestaciju Čakavski susreti u Kostreni. Ovogodišnji susreti održati će se od 15. do 19. svibnja 2017. godine, a cjelokupni program odvijati će se u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija.  

Ova višednevna manifestacija okuplja više stotina sudionika, od najmlađeg naraštaja pa do sudionika zrele dobi, od djece vrtićkog uzrasta pa sve do znanstvenika, a svima im je zajedničko - ljubav za domaću besedu i briga da se ne pozabi naše ča.  

U ponedjeljak 15.5. s početkom u 20,00 sati svoj program pod nazivom 20 za 20

(DVAJSET za  DVAJSET) pripremili su i izvode članovi  Katedre  Čakavskog sabora Kostrena. Katedra ove godine slavi 20 godina svoga postojanja i djelovanja, a svojim aktivnostima potiče i promiče očuvanje kulturne baštine, najviše kostrenskoga čakavskoga govora, a ovim programom dati će presjek svog dosadašnjeg rada. 

U utorak, 16.5. u 18,00 sati program pod nazivom „VA ŽEPIĆU“  priprema Dječji vrtić  „ZLATNA RIBICA", Kostrena , a uz njih, kao nositelje programa,  sudjeluju dječji vrtići iz Rijeke i okolice. U programu sudjeluje 165 djece, a pripremalo ih je 13 mentora. 

Srijeda, 17.5. rezervirana je za osnovnu školu KOSTRENA i njihove goste. Program pod nazivom „SI MI ČA“ počinje u 18,00 sati.  Uz domaćine, u programu sudjeluju osnovne škole iz Rijeke,  Kraljevice, Crikvenica, Čavli, Hreljina, Triblja i  Opatije. U programu sudjeluje 92 učenika koje je za nastup pripremalo 19 mentora.  

Čakavski susreti završavaju u petak, 19.5. jednom posebnim događanjem za Kostrenu i kostrensku govornu baštinu, a program počinje u 18,00 sati. Prezentacija kostrenske čakavske početnice „ KOSTRENSKO ČA VA  ŽEPIĆU“,  a program su pripremili Dječji vrtić  „ZLATNA RIBICA" i  gosti. 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a pokrovitelji manifestacije su Primorsko-goranska županija, Općina Kostrena i INA.

11. Čakavski susreti u Kostreni
Pretraga smještaja
Kostrena iz zraka
Kostrena iz zraka 2.
"Zahvaljujemo na promotivnim materijalima snimljenim iz zraka te želimo puno nautičkih gostiju i poslovnog uspjeha internet stranici Yacht-Rent.com u iznajmljivanju plovila diljem hrvatskog Jadrana."
Logos partners
Turistička zajednica Općine Kostrena ,©2004-2017. Sva prava pridržana.Design & Development: OlympiaStudio
Na vrh ˆ