List of all beaches

Cijelom dužinom Kostrene protežu se predivne plaže koje tokom ljeta posjećuje na tisuće kupača. Po svojoj konfiguaciji, ljepoti, bistrini i visokoj kakvoći mora, s puno uvala i osunčanim položajem Kostrenske plaže su definitvno razlog više da posjetite Kostrenu

Lista plaža:

Žurkovo

Žurkovo je jedina uvala u Kostreni trajno nastanjena sve do današnjih dana. Primorske kuće, izgrađene uz sam morski žal, bile su dom mnogim ribarima i pomorcima, a među najistaknutijim Kostrenjanima, rođenima upravo u Žurkovu, je Erazmo Bernard Tićac, koji je, kao glavni projektant, sudjelovao u stvaranju broda „Savannah“, prvog trgovačkog broda na atomski pogon. U Žurkovu je od kraja 19. stoljeća pa sve do druge polovice 20. stoljeća djelovalo i brodogradilište „škver“, na prostoru kojega i danas mještani popravljaju i uljepšavaju svoje barke i brodice.

 Plaža Veli jarak

Plaža je idealna za starije i slabije pokretne kupače jer se u neposrednoj blizini nalazi parkiralište, pristup je bez ikakvih stepenica, a plaža posjeduje i rampu za ulazak u more.

Plaža Pod Markovići

 Odredište mnogih turista, zaljubljenika u ronjenje i istraživanje morskih dubina.

 Plaža Lumbortovo

 Prekrasna, djelomično prirodna plaža, idealna za obitelji i starije ljude.

Plaža Smokvinovo

 Smokvinovo ima prirodno i izgrađeno sunčalište, no more je godinama, nekada jednoj od najvećih kostrenskih plaža, nemilice uzimalo oblutke pa je ostao samo uski pojas za kupače.

 Plaža Pod Capovo

 Omiljeno mjesto ljubitelja skokova u vodu.

Uvala Svežanj

 Uvala Svežanj unutar koje je smještena prekrasna prirodna, dijelom šljunčana, a dijelom stjenovita plaža, jedan je od najatraktivnijih dijelova obalnog pojasa Kostrene.

Zbog rijetkih i zaštićenih vrsta pronađenih u podmorju, Uvala Svežanj nalazi se u središnjem dijelu uže zaštitne zone područja podmorskog parka te se na njoj ljeti viori Plava zastava.

Naziv točke: Plaža Mikulova kava

Za one koji uživaju u sunčanju  i kupanju uz svog kućnog ljubimca, ova plaža je pravi izbor.

 Plaža Spužvina

Spužvina je odredište mnogih zaljubljenika u prirodne plaže, obitelji sa malom djecom u jutarnjim satima, dok je u popodnevnim, večernjim ali i noćnim satima, zbog blizine ugostiteljskih objekata, biraju mladi.

 Plaža Kamarica

 Još jedna od malih kostrenskih plaža, pravi mali skriveni kutak. Ima težak pristup, ali kad se spustiš, gotovo da i ne želiš otići.

 Plaža Nova voda

Jedna od najposjećenijih plaža, šljunčana, idealna za obitelji sa malom djecom. Prilaz direktno sa obalnog puta.

„Grote“ (Pristanišće)

Kultno mjesto mnogih kupača, zaljubljenika u grote koje kriju puno tajni i slatkih uspomena...