Maškare va Kostrene 2016.

Category: Other

19 Jan

Maškare va Kostrene 2016.

Na prvim ovogodišnjim maškaranim tancima održanim 16. siječnja od 21:30 do 4:00 sata dvorana Narodne čitaonice Sveta Lucija je bila doslovno prepuna. Glavni organizator je Karnevalska grupa Špažićari Kostrena, a za štimung se pobrinula Grupa Venus iz Kraljevice.

Kostrenu su posjetile slijedeće karnevalske udruge i grupe:

  • Karnevalska udruga Veseli oldtimeri iz Rijeke;
  • Fašnička udruga Žaba iz Ivanić-Grada;
  • Karnevalska grupa Čiket iz Rijeke;
  • Karnevalska udruga POM-F-RI (Pomorski fakultet) iz Rijeke, a došli su i članovi Mesopusne kumpanije Pašac. Osim ovih udruga, maškare su pohodile i individualne grupe s područja Kostrene i okolice. Organizirane grupe Špažićari su počastili domaćim fritulama i kroštulima te kupusom i kobasicama. Ulaz je bio slobodan.

Na maškarani tanac u Kostrenu došao je i meštar Riječkoga karnevala Toni s još aktualnom kraljicom Stellom Paris koja će krunu predati u petak 22.1. u Dvorani mladosti u Rijeci. Kostrenjani se nadaju da će njezina nasljednica biti Špažićarka Barbara Glažar.

Špažićari pozivaju sve ljubitelje maškara da dođu u Kostrenu svake subote (23. i 30. siječnja te 6. veljače) od 21:30 do 4:00 sati u Kostrenu, u dvoranu Narodne čitaonice Sveta Lucija. Rezervacije stolova i dodatne informacije primaju se na broj telefona 098/906-47-13 te na Facebook stranici udruge.

Vidimo se, uz špažićarski pozdrav: Krepat, ma ne poć spat!

Back to News