Dani šparoga

Dani šparoga

PosizioneKostrena

U Kostreni se od 15. do 28. ožujka 2021. g. održavaju Dani šparoga.

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s kostrenskim ugostiteljima od 15. do 28. ožujka 2021. g. organizira DANE ŠPAROGA: mirisi i arome šparoga u svim oblicima kružit će restoranima Kostrene. Uživajte u maštovitim, ukusnim i mirisnim delicijama spravljenim na bazi šparoga - od fritaje, juha, tjestenina, rižota, kombinacija s mesom i ribom...

Šparoge ili carsko povrće iznimno je cijenjena delikatesa poznata još iz doba Rimljana, a TZO Kostrena i kostrenski ugostitelji pozivaju svih na uživanje u maštovitim jelima od šparoga tijekom cijelog ožujka.

U raznovrsnoj ponudi jela od šparoga naći će se fritaja s pancetom i šparogama, fritaja sa kozicama i šparogama, rižoto sa šparogama i kozicama, juha od šparoga, rižoto od šparoga i pršuta, salata sa šparogama i jajima, tagliatelle sa škampima i šparogama, šparoge kao prilog uz meso ili kao dodatak na pizzi.

Postoji mnoštvo recepata i načina pripreme ove ukusne proljetne namirnice koja se u prirodi može pronaći već od ožujka pa sve do srpnja.

Vjerujemo da će svi zaljubljenici u šparoge doći na svoje i isprobati razne specijalitete sa šparogama u nekom od naših ugostiteljskih objekata koji su se priključili manifestaciji:

Taverna Vidikovac

Restoran Anić

Konoba More

Paris Restaurant Pizzeria Kostrena

Bistro Dal Mare Kostrenka

 

Fantastičan miris, okus izvrstan i jak, naši vrsni kuhari otkrit će vam sve njihove čari!

Dođite u Kostrenu i uživajte u odličnoj gastronomskoj ponudi.

Torna al calendario eventi