Održano drugo izdanje manifestacije Uskrs u Kostreni

Category: Manifestations

14 Apr

Održano drugo izdanje manifestacije Uskrs u Kostreni

Na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, središtu kulturnog života Kostrene, Kostrenjani i njihovi gosti uživali su u bogatoj ponudi domaće hrane brojnih OPG-ova, ručno izrađenim proizvodima, prigodnim delicijama karakterističnima za naše podneblje i uskrsno vrijeme, kao i zdravim zalogajima i napitcima, kreativnim radionicama i zabavnim igrama, plesnim nastupima te nastupima dječjih zborova.

Najmlađi posjetitelji imali su priliku ukrašavati pisanice raznim tehnikama poput pirografije i bojanja, oslikati lice veselim proljetnim motivima, izraditi svoj vlastiti prirodni sapun i sudjelovati u izvođenju raznih pokusa. Posjetitelji su saznali i nešto više o jedrenju, a najmlaši su se zabavili i u pokazivanju spretnosti i vještine u raznim igrama poput trčanja s jajem u žlici, kucanju pisanica te potrazi za skrivenim pisanicama oko Čitaonice. U dječjem kutku napisali su i oslikali tradicionalnu čestitku u suradnji s našim sponzorom, tvrtkom INA.

Oni nešto stariji, uz kupnju zdravih, domaćih proizvoda, naučili su nešto novo o zdravoj prehrani, jestivom samoniklom bilju i prirodnoj kozmetici. Članovi Udruge Primorski pijat kroz svoj kulinarski show upoznali su nas s primorskim uskrsnim specijalitetima, a Ana Smokrović sa zdravom prehranom. Njima se ove godine pridružila i Udruga Gaia Nova koja je posjetitelje upoznala sa uravnoteženim prehrambenim navikama uz degustaciju zdravih napitaka. Turistička zajednica Općine Kostrena posjetitelje je počastila kostrenskom pogačom te nezaobilaznim proljetnim specijalitetom primorskog kraja – fritajom sa šparogama!

Mnogobrojni posjetitelji drugog izdanja Uskrsa u Kostreni uživali su u sunčanom danu, odličnoj atmosferi i zdravim proljetnim specijalitetima.

Organizatori: Turistička zajednica Općine Kostrena i Općina Kostrena

Sponzori: INA d.d. i Dezinsekcija d.o.o.

Vidimo se i dogodine na manifestaciji Uskrs u Kostreni!

Back to News