Održan 7.kup Kostrene u sportskom ribolovu

Category: Sport

09 Oct

Održan 7.kup Kostrene u sportskom ribolovu

Mladi ribolovci Ičića imali su najviše uspjeha na 7. Kupu Kostrene u sportskom ribolovu, što je u nedjelju održan u organizaciji Športsko ribolovnog društva Kostrena. Luka i Filip Burazer te Josip Marković slavili su u ekipnom dijelu natjecanja u konkurenciji osam ekipa iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Ekipe su bile sastavljene od po jednog ribolovca iz svake od uzrasnih kategorija. Drugo mjesto osvojio je porečki Zubatac, u sastavu Mauro Tubaković, Filip Butković i Ivana Ećimović, a treća je bila druga ekipa Kostrene za koju su lovili Marijana i Marijo Milić.

Ičići su imali najbolje predstavnike i u dvjema od tri pojedinačne kategorije. U najmlađoj konkurenciji do 12 godina pobijedila je Enola Mender ispred Porečana Maura Tubakovića i Mate Šegote Ilića iz omišaljskog Zubatca. U uzrastu do 16 godina slavio je Filip Burazer, druga je bila Kostrenka Marijana Milić, a treća Lovranka Angela Basan. U kategoriji do 21 godine najviše je ulovio domaći ribolovac Marijo Milić, Ičići su ovdje imali srebrnog Josipa Markovića, a broncu je osvojila još jedna Kostrenka, Tatjana Ećimović.

Ukupno je na obali od Žurkova do Svežnja ulovljeno 380 primjeraka ribe, ukupne težine 10,331 kilograma, najviše su »grizli« knez i lumbrak. Mladim ribolovcima nisu smetali loši vremenski uvjeti, dva sata su se morali boriti s pljuskom, ali su do proglašenja u prostorijama ŠRD Kostrene u Žurkovu dočekali ljepše vrijeme i prigodne darove za svakog sudionika.

Back to News