Galebaši najuspješniji na Kostrenskoj regati

Category: Sport

05 Oct

Galebaši najuspješniji na Kostrenskoj regati

Prošli vikend se po zahtjevnim vremenskim uvjetima uspješno održala Kostrenska regata u organizaciji JK Galeb.
Nastupilo je osamdesetak jedriličara u klasama 420, Snipe, Laser Radial, Laser 4.7 i Optimist. U subotu nije održana niti jedna regata zbog ulaska i izlaska u more zbog velikih valova koji su onemogućavali sigurno islovljavanje i uplovljavanje jedrilica. U nedjelju su uvjeti u jutarnjim satima bili povoljniji te su sve jedrilice sigurno isplovile. Po jugu jačine od 18 do 23 čvora i valovima do 1, 5 metara sa neugodnom štigom koju prouzročuje dok 11, održana su tri plova za sve klase.

U klasi Optimist nastupilo je 46 mladih jedriličarka i jedriličara. U kategoriji do 12 godina pobjedio je Karlo Ugrin iz kostrenskog Galeba. U ukupnom plasmanu do 16 godina pobjednik je bio Mark Maglica iz Galeb Kostrena, drugo mjesto je osvojio Karlo Ugrin iz Galeb Kostrena, treći je bio Rikardo Juretić iz Opatije a četvrti Luka Kamber iz kostrenskog Galeba.

U klasi Laser 4.7 nastupilo je 10 jedriličara. Pobjednik je Leon Braut iz JK Punat, drugo mjesto je osvojila Carla De Carina iz JD Val Crikvenica a treće mjesto je pripalo Hrvoju Mršiću iz JK Galeb Kostrena. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Carla De Carina.

U klasi Laser Radial nastupilo je 9 jedriličara a pobjednik je Antonio Lukšić iz JK Opatija, drugi je bio Frano Šestan iz JD Val Crikvenica a treće mjesto je osvojila Ursula Balas iz JD Val Crikvenica. Ursula je ujedno bila najbolja u ženskoj konkurenciji.

U klasi 420 nastupile su dvije mješovite posade iz kostrenskog Galeba. Prvo mjesto su osvojili Ana Petričić i Leon Scheidl, a drugo mjesto je pripalo Barbari Perušić i Edu Fike.

U klasi Snipe nastupile su tri galebove posade. Pobjednici su bili braća Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto su osvojili Damir Vranić i Ivan Perović a treći su bili Milko Volarić i Dean Pavlak.

 

Back to News