Kostrensko leto 2024

Kostrensko leto 2024

Od lipnja do kolovoza, Kostrenjani i njihovi gosti uživat će u brojnim zanimljivim sadržajima koji će pretvoriti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju.

U Kući kostrenskih pomoraca najavljena je tradicionalna ljetna manifestacija Kostrensko leto.

Od lipnja do kolovoza, Kostrenjani i njihovi gosti uživat će u brojnim zanimljivim sadržajima koji će pretvoriti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju. Program Kostrenskog leta predstavili su direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Jelena Anđelić, ravnateljica Centra kulture Kostrena Belma Džomba i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera te pod pokroviteljstvom Općine Kostrena,

Kostrensko leto događaje organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Centar kulture Kostrena, uz podršku Komunalnog društva Kostrena i sponzora.

“Osim što je mjesto ugodnog života Kostrena se proteklih godina dokazala i kao organizator kvalitetnih manifestacija koje u Kostrenu tijekom cijele godine privlače brojne posjetitelje. Vjerujemo da će i program ovogodišnjeg Kostrenskog leta opravdati očekivanja i ponuditi zanimljive sadržaje”, poručuju organizatori.

Program Kostrenskog leta počinje već ovog petka 14. lipnja u Kući kostrenskih pomoraca zanimljivim predavanjem zbirke autobiografskih putopisnih priča „43° na lijevo”, autora Arona Baretića.

Ostatak lipnja i početak srpnja bit će također u znaku kulture, ali i sporta. Od plesnjaka do likovnih izložbi, promocija i filmskih projekcija, kraj mjeseca donosi i dva zanimljiva sportska događaja.

Osobito atraktivan program održat će se u srpnju. Uz već dobro poznatu Kostrensku noć na kojoj će nastupiti Jelena Rozga, održat će se i drugo izdanje novog glazbenog festivala “Jedna noć u Kostreni“, uz brojna poznata imena glazbene scene, čiji je naziv inspiriran starim poznatim šlagerom o jednoj noći u Kostreni. Srpanj će zaključiti berba lavande i zanimljivi kviz znanja Koti(g)azija uz popularnog kvizaša Deana Kotigu.

Kolovoz će biti u znaku ljetnog Kina u Kostreni na otvorenom, kod Sportske dvorane Kostrena i 47. izdanja Memorijalnog nogometnog turnira Egon Polić na stadionu u Žuknici. Kostrensko leto posljednjeg dana u kolovozu zatvorit će koncert Matije Cveka na Trgu sv. Barbare.

Ulaz na sva događanja je slobodan! Organizatori zadržavaju pravo izmjene programa.

Za više informacija posjetite Facebook stranice Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena, Naša Kostrena i portal www.nasakostrena.hr.

 

Torna al calendario eventi