Kostrensko leto 2023

Kostrensko leto 2023

PosizioneKostrena

Kostrensko leto tradicionalna je ljetna manifestacija koja će ove godine dobiti i međunarodni predznak!

Kostrensko leto je tradicionalna, a ove godine i međunarodna manifestacija koja od lipnja do kolovoza Kostrenjanima i njihovim gostima nastoji ponuditi brojne zanimljive sadržaje i prometnuti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju zbog čega ima iznimno visok značaj za obogaćivanje i razvoj turističke ponude.

Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi, postaju velika pozornica i odredište svih ljubitelja glazbe, poezije, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava koje uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera te pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena uz podršku Komunalnog društva Kostrena. Program Kostrenskog leta podržali su i sponzori Dezinsekcija Rijeka, INA te tvrtka Ceramiche Mariner.

Slavna po svojim pomorcima, danas Kostrena ima neke nove ambasadore koji svojim radom i postignućima pronose njezino ime diljem svijeta, a među njima je i poznati dizajner Juraj Zigman. Njegov dizajn biti će apliciran na promotivne materijale koji će biti posebno izrađeni za ovu prigodu.

Program Kostrenskog leta počinje već ove subote 17. lipnja u 11 sati zanimljivim predavanjem Silvije Kolar Fodor "Vrtlarenje u skladu s prirodom - dobre organske prakse", koje će se održati u Narodnoj čitaonici u organizaciji udruge Ekoregija Kostrena.

Ostatak lipnja bit će u znaku sporta. Ovog vikenda održat će se i 46. memorijalni nogometni turnir Egon Polić, a vikend kasnije Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu.

Ljeto će biti i u znaku dobre hrane jer u Žurkovo stiže Kostrena Food Corner koji će kroz 15 dana održavanja posjetiteljima ponuditi ukusne street food zalogaje, chill zonu i glazbeni program. Riječ je o jednom od najpopularnijih food truckova u regiji - Capra Istrian Street Foodu s glazbenim programima vikendom u sklopu kojih će, između ostalih, nastupiti Jedan Dva Balašević tribute duo, DJ Sale 4 love i Obrazovni program. Kostrena Food Corner chill zona upotpunjena dekorativnim elementima i ambijentalnom rasvjetom ovog će ljeta biti nezaobilazna lokacija za sve željne odličnih zalogaja i dobre atmosfere.

14. srpnja na drugom dijelu Kostrene, u lučici Podurinj planira se održavanje glazbenog festivala "Jedna noć u Kostreni". To je posve nova manifestacija čiji je naziv inspiriran starim poznatim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, a da bi i ova noć postala nezaboravna pobrinut će se brojni izvođači poput Maria Battifiace, Karin Kuljanić, Marka Tolje, Damira Kedže, Duška Jeličića, Lade Bartoničeka, Đania Maršana uz voditelje Roberta Ferlina i Barbaru Kolar. Festival će publici ponuditi već poznate skladbe, ali i one nove koje će imati svoju premijeru. Sve izvođače pratit će vrhunski festivalski orkestar, te se sve skladbe izvode potpuno uživo.

Glazbe neće nedostajati ni na trgu kod Sportske dvorane gdje će nastupiti Coro Academico da Universidade do Minho i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan, a tradiciju prepoznatljivih koncerata s mora nastavit će PachaMama Street Connection.

Nakon glazbe, manifestacija se nastavlja uz kino na otvorenom KUK - Kino u Kostreni, a potom i predstavama na Trgu. sv. Barbare te glumačkim ljetnim kampom za djecu i mlade na više lokacija.

Kostrensko leto posljednjeg dana u kolovozu zatvorit će koncert klape Intrade.

Detaljan program Kostrenskog leta potražite i na našoj Facebook stranici i onoj Centra kulture Kostrena te na portalu i Facebook stranici Naša Kostrena.

Torna al calendario eventi