Veliko finale "Kostrenskom kraljevskom rutom"

Veliko finale "Kostrenskom kraljevskom rutom"

LokacijaKostrena

U nedjelju 30.04.2023. s početkom u 10 sati završetak manifestacije "Dani nordijskog hodanja"

 

I ove smo godine bili domaćin manifestacije pod nazivom "Dani nordijskog hodanja", a stigao je i posljedni dan održavanja ovog događanja koje se ponovno pokazalo punim pogotkom, privukavši veliki broj sudionika koji su se uključivali u nedjeljne programe nordijskog hodanja i pješačenja.

Programom sudjelujemo u projektu turističkih zajednica Rijeke i riječkog prstena koji obuhvaća sva događanja vezana za  outdoor aktivnosti. Pod motom mozaik doživljaja na stranici www.rijekaoutdoor.com pronađite za sebe aktivnost na bilo kojoj od lokacija riječkog prstena.

Popularni program kojim se promiče nordijsko hodanje i boravak u prirodi ove će godine završiti u nedjelju, 30. travnja i to na "Kraljevskoj ruti" koja povezuje šetnicu uz more s onom brdskom, a sve pod vodstvom stručnih voditelja. Start rute je  Žurkovo (kod JK Galeb) – Solin – Sopalj – Rožmanići - lungomare – Žurkovo, dužina je  9 kilometra, a srednje tešku stazu planira se proći za nekih 3 sata hodanja. U 10 sati iz Žurkova, na rutu će krenuti oni koji se osjećaju spremnima za ovaj izazov, a u slučaju lošeg vremena ili nepredviđenih okolnosti organizator zadržava pravo izmjene rute. Nadamo se da se to neće dogoditi te da će manifestacija završiti na najljepši mogući način – savladavanjem "Kraljevske rute" te time i simbolično dati pečat ovoj manifestaciji kojom smo se  dokazali kao izvrsno mjesto za nordijsko hodanje i pješačenje.

Kako je to već pravilo, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi 2 stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije "Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. Informacije o programu mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 iinfo@visitkostrena.hr

 

Zahvaljujemo svima koji su se i ove godine uključili u "Dane nordijskog hodanja" i pozivamo  da i dalje hodate našim brojnim stazama čuvajući svoje zdravlje i uživajući u ljepotama kako Kostrene.

Natrag na kalendar događanja