Jedna noć u Kostreni

Jedna noć u Kostreni

LokacijaKostrena

Nezaboravna i jedinstvena noć u lučici Podurinj na festivalu "Jedna noć u Kostreni"

Uzimajući u obzir našu predanost očuvanju kulturne baštine, kako materijalne tako i nematerijalne, ovaj put u području glazbe, došli smo na ideju pokretanja festivala koji će slaviti ljepote naše prekrasne Kostrene.

Festival "Jedna noć u Kostreni" ima poseban cilj - promicati glazbom bogatstvo našeg kraja. Nismo slučajno odabrali lučicu Podurinj kao lokaciju festivala. Ona predstavlja mjesto posebne sinergije gdje se tradicija i industrija susreću i stapaju u jedinstvenu atmosferu.

Pozornica uz more će uz dodatne scenografske elemente zasigurno biti jedna od najljepših pozornica u ovom području. Osim atraktivne pozornice i vrhunske audio/vizualne produkcije, bit će postavljeni jarboli s jedrima, a sam backstage za izvođače je brod privezan iza pozornice.

U posebnom ambijentu kostrenske lučice, praćeni izvrsnim Infinity Band Croatia Orchestrom nastupit će: Giuliano, Đani Maršan, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, klapa Baladur, Ženski vokalni sastav Luštrin i Mići Boduli. Uz već spomenutu skladbu „Kostreno moja“, na repertoaru će se naći i "Jugo", "Del tebe", Laku noć, Kostreno", kao i brojne druge uspješnice u kojima će publika nesumnjivo uživati.

Voditelji raspjevane kostrenske noći bit će Robert Ferlin i Jelena Glišić, uz još poneko iznenađenje kao i prigodnu ugostiteljsku ponudu. Festivalska večer počinje u 20:30 sati, ulaz je besplatan, a za posjetitelje je osigurano tisuću sjedećih mjesta. Nakon završetka festivalskog dijela večeri, druženje će se nastaviti uz klapu Baladur.

Jednu noć u Kostreni organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz potporu INA-e i Dezinsekcija Rijeka.

Festival će svake godine predstaviti barem jednu novu skladbu tematski vezanu za Kostrenu, a na prvom izdanju će se izvesti obnovljena skladba "Kostreno moja" koju je nekad izvodila klapa Trabakul. Tijekom godina će se tako stvoriti zbirka prekrasnih skladbi o Kostreni, te postati baza za glazbeni album i još jedan sjajan kostrenski suvenir.

Budite dio ove jedinstvene večeri, gdje će se susresti tradicija i inovacija, ljepota kulturne baštine i pozitivna energija glazbe. Dođite i budite svjedoci jedne nevjerojatne noći u Kostreni koja će ostati urezana u sjećanju svima koji sudjeluju.

Natrag na kalendar događanja