Proljetni sajam 2018.

Kategorija: Manifestacije

21 Tra.

Turistička zajednica Općine Kostrena , Općina Kostrena i Udruga Ekoregija Kostrena tradicionalno su i ove godine organizirali proljetnu manifestaciju koju sačinjavaju sajam cvijeća, kreative i eko proizvoda.

Na prostoru terase suncem obasjanog Eko parka „Rasadnik“ Kostrenjani i njihovi gosti danas su imali priliku uživati u bogatoj ponudi domaće hrane preko dvadeset hrvatskih OPG-ova, opremiti se cvijećem za balkone i presadnicama za vrt. Turistička zajednica Općine Kostrena osigurala je besplatne presadnice cvijeća za sve Kostrenske ugostitelje, smještajne kapacitete te školu i vrtić. Predstavili su se i umjetnici iz Kostrene i okolice koji su nudili svoje kreativne handmade proizvode. Na štandovima OPG-ova moglo se naći svega, od samoniklog bilja, presadnica za vrt, prošlogodišnjih zimnica, sira i mlijeka, domaćih jaja, prirodnih krema, slatkih zalogaja, ali i prirodnih sredstava za proljetno čišćenje.

Predavanje „Vrtlarenje na malim površinama“ autorice bloga Anino povrće Ana Smokrović, privuklo je mnoge koji nemaju velike obradive površine, a imaju želju naučiti kako zasaditi mali održivi vrt u teglicama. Ana je uz radionicu sadnje prezentirala i ratarsku gastronomiju i načela zdravog i ispunjenog života te kako u svoju prehranu uvrstiti razno povrće. Sudionici radionice opremili su se sadnicama u namjeri da i oni posade svoj mali vrt.

Natrag na novosti