Najljepša božićna priča

Kategorija: Kultura

14 Pro.

Najljepša božićna priča

Turistička zajednica Općine Kostrena i Katedra Čakavskog Sabora Kostrena povodom Dana Općine organizirali su poseban predblagdanski program pod nazivom „BOŽIĆNA PRIČA“ koji se održao u petak, 14.12.2018. godine u Narodnoj Čitaonici Kostrena Sv. Lucija s početkom u 19,30 sati. Turistička zajednica proglasila je najljepše uređene božićne okućnice, a Katedra je, uz kratki kviz poznavanja čakavskih riječi, za publiku pripremila poklone.

Direktorica TZO Kostrena Sandra Svetić publici je približila novi projektu TZO Kostrena „Najljepša božićna priča“. Natječaj je započeo 1. prosinca, a prijave su se zaprimale do 10. prosinca 2018. godine. Nakon obilaska prijavljenih kandidata komisija je odabrala najuspješnije, što je bio izrazito težak zadatak zbog posebnosti svake od prijavljenih okućnica.

Najljepšom božićnom okućnicom u Kostreni proglašena je ona Aleksandre Marović, drugo mjesto pripalo je Marijani Antić, a treće mjesto zauzela je okućnica Ines Radć. U kategoriji najljepši okoliš poslovnog subjekta nagrada je pripala Ugostiteljskom obrtu “Val”. Ove godine komisija je odlučila dodijeliti i dvije posebne nagrade i to Eleni Vrkić za kategoriju “Mala priča iz bajke” i Marku Tišljariću za “Dašak djetinjstva”.

Katedra Čakavskog Sabora Kostrena pobrinula se za glazbeni dio ovog događanja, izvođačice iz ženske vokalne skupine „Luštrin“ i njihove gošće iz tria „SI-ŽE-NE“ i dua „RO-NA“ oduševile su publiku izvedbama tradicionalnih čakavskih pjesmama, domaćih uspješnica, svjetskih evergreena i prigodnih božićnih pjesama.

Natrag na novosti