Kraj petog godišnjeg doba

Category: Manifestations

15 Feb

Peto mesopusno godišnje doba ove godine trajalo je vrlo kratko, od 13. siječnja do 14. veljače, ali su ga Špažićari proveli nezaboravno! Špažićari su ove godine svake subote u siječnju i veljači, završno s petkom 9. veljače održali maškarane tance u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija. Sve posjetitelje zabavljala je Grupa Venus iz Kraljevice, a domaćini su za posjetitelje maškaranih tanci pripremili kupus i kobasice, bogatu i raznovrsnu tombolu te tortom nagrađivali najbolju pojedinačnu i najbolju grupnu masku.

U nedjelju 21. siječnja održana je i nikad posjećenija dječja maškarana reduta. Prve nedjelje u veljači održan je tradicionalni Maškarani auto rally Pariz-Bakar na kojem su Kostrenjani odnijeli nagradu za najmaškaranije vozilo koje je sudjelovalo u rallyu.

I ove godine Špažićari su na riječkom Korzu sudjelovali u 35. Međunarodnoj karnevalskoj povorci. U povorci je premijerno prikazana nova maska Maestro muzika koja je svojom izvrsnošću kao i svake godine do sad izdvojila Špažićare kao izrazito kreativnu i posebnu grupu.

Na mesopusni utorak, 13. veljače održao se prigodan program u DV Zlatna ribica. Kao i svake godine do sada djecu iz vrtića posjetili su Špažićari, zajedno s načelnikom Draženom Vranićem, predstavnicima Općinskog vijeća, Općine Kostrena i Turističke zajednice Općine Kostrena. Marća po Kostrene održala se isti dan i karnevalska je grupa obišla cijelu Kostrenu zaustavivši se i pred Općinom Kostrena koja ih je prigodno počastila. Taj dan obilježili su kao posljednji dan pod maskama.

Mesopustu Mićelu Mihi presudilo se na čistu srijedu, 14. veljače u uvali Žurkovo. Nakon čitanja svih dobrih i loših stvari koje su teretile Mićela Mihu, presudilo mu se spaljivanjem. Na taj je način platio za sve grijehe i nedaće koje su snašle Špažićare i Kostrenjane u proteklih godinu dana.

Za kraj svih događanja, Špažićari, na čelu s predsjednikom Dariom Modrićem vratili ključ općinskoj vlasti i zahvalili na potpori Općini Kostrena i načelniku Draženu Vraniću sa željom da druge godine vlast duže ostane u rukama Špažićara.

Back to News