Kostrenjani izvrsno odradili trening pod stručnim vodstvom Renate Sopek

Category: Manifestations

22 May

Kostrenjani izvrsno odradili trening pod stručnim vodstvom Renate Sopek

Tim vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska nastavlja s treninzima na otvorenom. Jedan od rijetkih sunčanih dana u posljednje vrijeme Kostrenjani su iskoristili za trening na platou ispred Sportske dvorane. Aktivne Belma Džomba, direktorica TZ Kostrena, te ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek izvrsnom su energijom poticale vježbače na aktivnost. Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP, a ovdje se održao uz podršku TZ općine Kostrena.

„Divno je bilo ponovno vježbati s građanima na otvorenom. Ljudi su željni aktivnosti i socijalnog kontakta nakon mjeseci svojevrsnih izolacija u pandemiji!“ – otkrila je Renata Sopek. Lukrecija Dragić i Tina Živković koje su vodile trening su dodale: „Nekoliko običnih savjeta može nam svaki dan život učiniti zdravijim i aktivnijim, oni su: izdvojite barem 20 minuta dnevno za tjelesnu aktivnost, već lagana šetnja donosi broje dobrobiti za vaše srce i tijelo. Kad god možete zamijenite lift stepenicama, poslovni sastanak ili kava s prijateljima može se zamijeniti šetnjom. Vozite bicikl na posao ili prošetajte barem jednu tramvajsku ili autobusnu stanicu!”

Kostrenjani su izvrsno odradili trening uz kineziologe Ivu Lončar, Karlu Kaurić i Karla Kligla. Stečena znanja će usvojiti u svoje svakodnevne navike. Načelnik općine Kostrene Dražen Vranić ovom je prilikom poručio: “Građani Kostrene pokazali su koliko je važno redovno vježbati. Zahvaljujem timu Aktivne Hrvatske na izvrsnoj energiji i edukaciji koju ćemo implementirati u vlastite živote!”

Partneri projekta su Kineziološki fakultet iz Zagreba, Definicija Hrane, Mentalni trening te Hrvatska liječnička komora. Tu su Decathlon, Redox te Falkensteiner Resort Punta Skala. Vježbači su dobili zanimljive poklone poput prostirki i majica za vježbanje. Dietpharm i Pharmas su darovali Magnezij Citrat 375. Rajska je vježbačima darovala svježe rajčice, Mivela vodu, a PIK Vrbovec PIK Šunku u ovitku i PIK Kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit.

Foto: Filip Popović

Back to News